Főmenü

Tisztelt Vácszentlászlói Lakosok!

 

A minőségi lakókörnyezet az emberi lét méltóságának alapfeltétele. Ennek megteremtésében és megőrzésében segíti a települések önkormányzatait és a lakosságát a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény. A Miniszterelnökség és a Magyar Építész Kamara által szakmailag előkészített törvény a helyi polgárok bevonásával gondoskodik a település épített, tájképi és településképi értékeinek védelméről.

A jogszabály alapján a minden települési és kerületi önkormányzatnak el kell készítenie Településképi Arculati Kézikönyvét, majd annak alapján településképi rendeletét, amelyben rögzíti az adott település képére vonatkozó követelményeket.A törvény végrehajtásával a településügyben csökken a bürokrácia az által, hogy az eddigi 5 helyi rendelet szerepét egy veszi át. A követhetetlen helyi rendeleteket így egy közérthető, a helyi polgárok közmegegyezésén alapuló szabályozás váltja fel.

ATelepülésképi Arculati Kézikönyvünk készítése folyamatban van, kérjük segítse munkánkat, hogy az alábbi kérdőívet kitölti és papír alapon az Önkormányzat részére, vagy elektronikusan az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre megküldi a részünkre.

VácszentlászlóTelepülésképi Arculati Kézikönyvének készítői, a Városökológia Bt. munkatársai készségesen állnak rendelkezésükre, az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, várjuk hozzászólásaikat.

Horváth László sk.

polgármester  

dr. Král László sk.

címzetes főjegyző

Letölthető dokumentumok
Download this file (telepulesarculati_kezikonyv_kerdoiv.pdf)Településarculati Kézikönyv kérdőív[ ]433 Kb

Keresés


Eseménynaptár

Augusztus 2017
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Új események

Nincsenek események