TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Vácszentlászlói Lakosok!

A Turai Központi Orvosi Ügyeleti Társulás által működtetett háziorvosi ügyeleti szolgálat vezetője, dr. Kemény András 2020.március 29-én bejelentette, hogy a koronavírus járvány miatt előállt helyzetben,   ügyeletbe beosztható orvosok  hiányában, 2020.április 1-én 16,00 h-tól ,   az ügyelet jelenlegi formájában működésképtelenné válik, nem tudja ellátni Tura, Galgahévíz, Zsámbok, Vácszentlászló, Valkó és Dány lakosságát.

Fentiek okán a Társulás által fenntartott központi orvosi ügyelet a jelenlegi formájában  2020.április 1-től nem működik.

A központi orvosi  ügyeleti ellátást a társult önkormányzatok területén, 2020.április 1-én 17 h-tól az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. látja el.

A megváltozott ügyeleti ellátásra vonatkozó részletes lakossági tájékoztató olvasható honlapunkon és eljuttatjuk valamennyi vácszentlászlói háztartásba.

Kérjük megértésüket!

Vácszentlászló, 2020.március 31.

 

Horváth László Tibor

polgármester

 

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI ORVOSI ÜGYELET VÁLTOZÁSÁRÓL!

TISZTELT LAKOSOK!

Településükön az orvosi ügyeleti szolgáltatás 2020. április 01-től az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. Gödöllő Központi Orvosi Ügyeleti telephelyén történik.

Az ügyelet központja:

2100 Gödöllő, Szabadság tér 3.

 

Ügyeleti idő:

Hétköznap: 18:00-08:00

Hétvége: 08:00-08:00

 

Telefonszáma:

06/70-3703-104

 

Az Országos Mentőszolgálat hívószámai:

112

 

Az orvosi ügyelet irányítása, a telefonhívások fogadása a következők szerint történik:

Társaságunk a sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, valamint az azonnali elérhetőség biztonságának javítása érdekében az ügyelet irányítására

DISZPÉCSERSZOLGÁLATOT MŰKÖDTET.

A Diszpécserszolgálat működésének előnyei:

  • A kórkép súlyossági fokozata szerint biztosítja az ellátást (az esettől függően küld ügyeletet vagy akár azonnal mentőt ill. biztosít szakszerű tanácsadást)
  • Közvetlen kapcsolatot biztosít a szolgáltatón belüli és szolgáltatók közötti hatékony együttműködéshez (OMSZ, Rendőrség, Katasztrófavédelem stb.)

Az egységes, gyorsan elérhető sürgősségi hívószámon a lakosság segítséget hívhat. Egy hívás kezdeményezésével az ügyelet és a diszpécserszolgálat egy időben elérhető. Így a beteg egy belépési ponton keresztül kerül kapcsolatba az ellátókkal és egyértelmű beteg utakon át jut ellátáshoz.